SPARK STORIES

Interview met interieurarchitecte Kelly Hoornaert van Studio '05

We treffen Kelly in haar prachtige kantoor in de historische binnenstad van Brugge voor een koffie en een kort gesprek. Kelly is de oprichter en bezieler van Studio ’05, een interieurstudio met een focus op harmonieuze ontwerpen en een no-nonsense aanpak.

Waarvoor staat Studio '05?

Studio ’05 staat voor een persoonlijke aanpak waar duidelijke en open communicatie zeer belangrijk is. We gaan voor een vlotte samenwerking van alle betrokken partijen waar we steeds streven naar de hoogste kwaliteit, efficiënte en het beste eindresultaat voor de klant.
Sinds altijd heeft alles wat mooi is ons nooit onberoerd gelaten. Het onze missie om eigentijdse iconische plekken te creëren voor mensen die we bewonderen.

Ons portfolio bestaat uit 2 hoofdgroepen, de eerste groep is alles wat residentieel & renovatie is (villa’s, penthouses, duplexen,…) en de tweede groep bestaat uit al ons werk voor bouwpromotoren of mensen die aangekocht hebben bij projectontwikkelaars. Daartussen doen we af en toe nog unieke projecten zoals bijvoorbeeld een 4 sterren b&b, een medische praktijk en showrooms voor zelfstandigen. We hebben dus een grote verscheidenheid aan verschillende projecten. Binnen deze projecten is er wel altijd één rode draad, om één of andere reden werken we steeds voor zeer inspirerende klanten, door hetgeen waar ze mee bezig zijn of wat ze in het verleden hebben gedaan of door de unieke locaties waar ze wonen. Iedereen heeft een verhaal dat voor ons heel inspirerend werkt waardoor ontwerpen voor deze mensen steeds een leuke opdracht is. Qua locatie zijn we grotendeels actief tussen Brugge & Knokke en hebben we steeds +/- 20 projecten lopende, die we opvolgen met ons team van 4 mensen.

Interieurarchitecte Kelly Hoornaert

Hoe verloopt de samenwerking met Sparks?

We hebben een zeer goeie verstandhouding met Spectrum en het klikte vanaf het begin! Op zich ook niet moeilijk want we delen dezelfde visie en manier van werken als Spectrum. Het is een zeer jong en dynamisch team die staat voor een snelle opvolging van hun dossiers. Ze komen ook meteen ter plaatse om een goeie situatieschets te maken om vervolgens de juiste oplossing voor de klant op maat uit te werken. Naast een audio studie kan de klant ook rekenen op een gedetailleerd kabelplan voor de eigen elektricien, zo kunnen alle voorbereidende werken perfect verlopen. Spectrum is als het ware het verlengde van ons, waar wij merken dat het te technisch wordt doen wij een stap achteruit en vanaf dat moment komt Spectrum dan optreden als specialist. Die overgang verloopt ook steeds vlekkeloos, het is als het ware een complete ontzorging waar wij zeker zijn dat er een perfecte uitwerking volgt.

Voor ons is het zeer belangrijk dat we vlotte en open communicatie kunnen hebben met zowel onze klanten als onze partners. Dit is iets dat tot nu toe steeds goed verloopt met Spectrum, ze communiceren zeer transparant of bepaalde zaken haalbaar zijn en op welke manier. Ze zoeken de juiste oplossing op maat van de klant, het esthetische luik en budgettair.

Wat is de meerwaarde van de integratie van audio & vidéo van Spectrum in de projecten?

De meerwaarde zit hem in het feit dat we de beleving kunnen laten doorvloeien. Wat wij trachten te bekomen met het interieur op het gebied van esthetiek, look-and-feel, materialen en kleuren, proberen we door te trekken met de juiste keuze van muziek installaties (indoor & outdoor), inbouw of opbouw,… . We proberen steeds naar een totaalbeleving te gaan, zo kunnen we alle wensen vervullen voor elk type klant.

Zo laten we regelmatig ook audio studies maken, bijvoorbeeld voor iemand die en party room wou creëren in z’n kelder. Dit zijn zeer specifieke vragen waar enkel een partner met een technische kennis kan aan voldoen, Spectrum ontzorgt ons hierbij.

Wat is jouw favoriete product bij Spectrum?

Ons lievelingsproduct is zeker de trimless speaker die we graag integreren bij meerdere klanten van ons. Bij sommige projecten zijn inbouwspeakers niet mogelijk door structurele beperkingen, dan zijn opbouwspeakers zoals Sonos een perfecte oplossing. Bijvoorbeeld bij ons kantoor was dit het geval, door de complexiteit van het plafond met de authentieke balken moesten we hier kiezen voor opbouw en dus een Sonos installatie. Alles werkt perfect en is mooi geïntegreerd met respect voor de geklasseerde balken.

De combinatie van beide (inbouw en opbouw) is iets dat we veel voorstellen aan klanten maar dit hangt sterk af van project tot project.

"De meerwaarde zit hem in het feit dat we de beleving kunnen laten doorvloeien. Wat wij trachten te bekomen met het interieur op het gebied van esthetiek, look-and-feel, materialen en kleuren, proberen we door te trekken met de juiste keuze van muziek installaties"
Kelly Hoornaert
Studio ' 05