SPARKS STORIES

In gesprek met interieurarchitect Chris De Neve van Reverence

Reverence is hét go-to bureau voor high-end interieurprojecten, zowel residentieel als commercieel. Oprichter Chris De Neve bouwde met ‘COORDINATED all about interiors’ al een stevig palmares uit. In 2023 bundelde hij de krachten met vennoot Kenneth De Smeytere en herdoopten ze het bedrijf tot ‘Reverence’. Met hun doortastende aanpak tillen ze elk interieurproject naar een hoger niveau. In Sparks by Spectrum vonden ze een gelijkgestemde partner. Tijd voor een gesprek!

Van alle markten thuis

Reverence betekent letterlijk ‘eerbied’. Een naam die ze met verve dragen, want respect voor de wensen van de klant en eerbied voor hun vak staan centraal in alles wat ze doen. Dat resulteert in een uitpuilend orderboekje en tevreden klanten uit een waaier aan sectoren. Het Kortrijkse interieurbedrijf laat zich dan ook niet in een hokje steken. Chris: “Onze projecten zijn bijzonder uiteenlopend. Van een hotel tot een woonboot, een discotheek, een bakkerij, een bankkantoor we gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Daardoor bouwden we een schat aan knowhow op en durven we zeggen dat we overal in thuis zijn. Dat vinden we enorm boeiend. Zo houden we het interessant en blijven we onszelf continu heruitvinden. Daar plukken onze klanten de vruchten van.”

Interieurarchitect Chris De Neve

Sterke visie

Hoe kwamen jullie met Sparks in contact? Chris: “We werden uitgenodigd in hun showroom in Brugge, omdat we samen aan een project zouden werken. Bij die eerste kennismaking waren we meteen onder de indruk van hun professionaliteit. Ze hebben een sterke visie waar ze niet vanaf wijken. Daarnaast beschikken ze over een enorme vakkennis en communiceren ze helder en transparant. Die waarden en normen dragen ze voortdurend uit. En daarin herkennen we onszelf, want ook wij hechten extreem veel belang aan een persoonlijke én doordachte aanpak. Dat maakt hen de ideale partner voor ons.”

Integratie van beeld en geluid

De integratie van beeld en geluid is een grote meerwaarde in elk project. Dat het belangrijk is om hier op voorhand over na te denken, is iets waar Sparks enorm op hamert. Hoe pakken jullie dit aan? Chris: “We vertrekken altijd vanuit een grondige studie. Dat is essentieel bij de realisatie van een interieurproject. Dankzij de expertise van Sparks, kunnen we onze klanten hoogwaardige oplossingen bieden. Naast beeld en geluid houden we ook rekening met akoestiek. In kantoren en horecazaken kan dit de sfeer echt maken of breken. Als mensen een bouwproject opstarten moeten ze al aan zoveel zaken denken. Wij vinden het onze taak als interieurarchitect, om alle mogelijkheden voor hen in kaart te brengen.”

Belang van een goede voorbereiding

Iets dat Sparks ook benadrukt, is dat het veelal ook goedkoper uitkomt als je beeld en geluid op voorhand integreert? Chris: “Absoluut. Daarom is een goede voorbereiding zo essentieel. Als je vooraf een audiostudie uitvoert en bekabeling voorziet, is het achteraf veel eenvoudiger om boxen e.d. aan te sluiten. Het kwaliteitsverschil is fenomenaal en de mogelijkheden zijn eindeloos, maar het hangt er natuurlijk vanaf hoever de klant hierin wil gaan. We raden iedereen die bouwt of verbouwt aan, om hier vooraf goed over na te denken. Zo vermijd je ontgoochelingen achteraf.”

Kwaliteitsgarantie

Houden jullie concullega’s ook rekening met beeld en geluid in hun projecten? Chris: “In vergelijking met andere interieurbedrijven steken we vooral veel tijd in de voorbereidingen. Zowel tijdens de ontwerpfase als bij de uitvoering. Op dat gebied zijn we echt maniakaal. Onze bouwplannen vermelden elk detail: van uitsparingen voor de boxen tot schakelaars en stopcontacten. Dit zorgt voor een gestroomlijnd bouwproces, met minimale nazorg. Via de beeld- en geluidsstudie achterhalen we welke locaties en installaties het beste resultaat opleveren. Zo bieden we onze klanten gemoedsrust en garanderen we een optimale beleving. Ook hierin is Sparks de juiste partner voor ons, we weten gewoon dat het in orde komt.”

"We vertrekken altijd vanuit een grondige studie. Dat is essentieel bij de realisatie van een interieurproject. Dankzij de expertise van Sparks by Spectrum, kunnen we onze klanten hoogwaardige oplossingen bieden. Naast beeld en geluid houden we ook rekening met akoestiek. "
Chris De Neve
Reverence